Karkiainen
Karkiainen
  • Etusivu
  • Konditoriatuotteet
  • Yrityksille
  • Kahvila-konditoria
  • Karkiainen Rovaniemi
  • Lounas Tornio
  • Luomuleivat
  • Makeiset
  • Jalleenmyyjat
  • Ajankohtaista
  • Yhteystiedot
  • Oiva -raportti
  • Historiaa
  • Reseptejä
  • Vastuullisuus
Karkiaisen perinteinen lihakeitto maistuu mainiosti esimerkiksi Jussin Korpun kera.

Perinteinen lihakeitto Karkiaisen tapaan

Karkiaisen perinteinen lihakeitto on herkullinen ateria, josta voi tehdä ruokaa vaikka useaksi päiväksi kun tekee hieman enemmän kerrallaan.

Valmistusohje

Karkiaisen perinteisen lihakeiton valmistuksen ensivaiheessa lihat laitetaan kiehumaan

1. Keitä liha

Laita liha kattilaan, lisää päälle vesi, laakerinlehdet, pippuri, suola, keittoliemi ja vaihtoehtoisesti myös pala ydinluuta. Keittämisen alussa on syytä poistaa pinnalta pinnalle syntynyttä harmaanruskeaa vaahtoa kauhan avulla. Keitä lihaa parisen tuntia, että siitä tulee mehevän mureaa.

Karkiaisen perinteisen lihakeiton juurekset pilkotaan sillä välin kun lihat ovat kiehumassa

2. Paloittele vihannekset

Lihojen keityttyä puolisentoista tuntia on sopiva aika aloittaa kasvisten leikkuu. Leikkaa kasvikset mieleisesi kokoisiksi paloiksi. 

Kun Karkiaisen perinteisen lihakeiton lihat ovat keittyneet mureiksi, paloittele ne.

3. Leikkaa lihat, lisää joukoon kasvikset

Kun liha on mureaa, leikkaa se mielekkään kokoisiksi paloiksi ja siirrä takaisin keittoveteen. Tässä vaiheessa voit poistaa ydinluun keitosta, mikäli sellaisen lisäsit. Lisää tässä vaiheessa joukkoon myös kasvikset.

Lisää lopuksi Karkiaisen perinteiseen lihakeittoon kevätsipuli ja persilija.

4. Lisää lopuksi kevätsipuli ja persilija

Kun keiton kasvikset ovat sopivan kypsyneitä, lisää joukkoon vielä kevätsipuli ja hetkeä myöhemmin persilija. Maista ja lisää tarvittaessa vielä hieman suolaa. Anna keiton vetäytyä hetkinen.

Kun Karkiaisen perinteinen lihakeitto on valmis, voit nauttia sen esimerkiksi Jussin Korpun kera.

5. Nauti!

Anna keiton vetäytyä hetki, ja tarjoile esimerkiksi Jussin Korpun kera! 


Bon appetit!

Ainekset

 (neljälle, riittää pariksi päiväksi) 

  • 1 - 1.5kg naudan keittolihaa
  • pala ydinluuta (valinnainen)
  • Iso lanttu
  • 3-5 isoa porkkanaa
  • 1kg perunoita
  • pala selleriä
  • Nippu kevätsipulia
  • Nippu persilijaa
  • 20-30 Mustapippuria
  • 4-6 laakerinlehteä
  • 1 liemikuutio
  • Suolaa oman maun mukaan 

Copyright © 2025 Karkiainen - Kaikki oikeudet pidätetään

Powered by

  • Etusivu
  • Yhteystiedot
  • Tietosuojaseloste
  • Oiva -raportti

This website uses cookies.

We use cookies to analyze website traffic and optimize your website experience. By accepting our use of cookies, your data will be aggregated with all other user data.

DeclineAccept

21.4.2024 Kaurapsu S-ryhmän valikoimaan

Karkiaisen Kaurapsu on nyt saatavilla S-ryhmä valikoimasta kautta maan. Maista ja ihastu!

Lue lisää