Karkiaisen perinteinen lihakeitto on herkullinen ateria, josta voi tehdä ruokaa vaikka useaksi päiväksi kun tekee hieman enemmän kerrallaan.
Laita liha kattilaan, lisää päälle vesi, laakerinlehdet, pippuri, suola, keittoliemi ja vaihtoehtoisesti myös pala ydinluuta. Keittämisen alussa on syytä poistaa pinnalta pinnalle syntynyttä harmaanruskeaa vaahtoa kauhan avulla. Keitä lihaa parisen tuntia, että siitä tulee mehevän mureaa.
Lihojen keityttyä puolisentoista tuntia on sopiva aika aloittaa kasvisten leikkuu. Leikkaa kasvikset mieleisesi kokoisiksi paloiksi.
Kun liha on mureaa, leikkaa se mielekkään kokoisiksi paloiksi ja siirrä takaisin keittoveteen. Tässä vaiheessa voit poistaa ydinluun keitosta, mikäli sellaisen lisäsit. Lisää tässä vaiheessa joukkoon myös kasvikset.
Kun keiton kasvikset ovat sopivan kypsyneitä, lisää joukkoon vielä kevätsipuli ja hetkeä myöhemmin persilija. Maista ja lisää tarvittaessa vielä hieman suolaa. Anna keiton vetäytyä hetkinen.
Anna keiton vetäytyä hetki, ja tarjoile esimerkiksi Jussin Korpun kera!
Bon appetit!
(neljälle, riittää pariksi päiväksi)
21.4.2024 Kaurapsu S-ryhmän valikoimaan
Karkiaisen Kaurapsu on nyt saatavilla S-ryhmä valikoimasta kautta maan. Maista ja ihastu!